Livsstil och mode

Min blogg om livsstil och mode

Nya loungemöbler

- Posted in Uncategorized by

Ska köpa nya loungemöbler inför nästa säsong

När man har turen (som vi har) att ha ett hus med en uteplats på baksidan av tomten så vill man naturligtvis nyttja den så ofta som det går.

Vi har (eller ja, min sambo har) lagt ett trädäck på baksidan av huset där vi har en nedsänkt bubbelpool samt en liten bastustuga som är ny för i år.

Vi försöker helt enkelt skapa vår egen lilla oas eller SPA-avdelning på tomten. Vilket väl har varit ett lyckokast nu när Covid-19 har gjort det svårt (omöjligt) att åka utomlands på semester.

Eftersom uteplatsen är stället där vi kan slappna och ladda batterierna så är det viktigt för mig att det ser fint ut och att möblerna är av god kvalité, är bekväma och, ja, ser bra ut. Jag vill bli glad när jag går ut och ser vår uteplats och den glädjen hade jag inte känt om det hade stått fula möbler där ute kan jag säga.

Att äga ett hus är dyrt, att bygga en uteplats med trädäck, spa-bad och bastu är dyrt men något som vi har råd med och då vill jag inte börja snåla på loungemöblerna och köpa några kinatillverkade budgetmöbler från Jula. Har vi tagit alla dessa kostnader fram till nu så vill jag att vi går hela vägen och även lägger lite pengar på snygga och bra möbler.

Jag har kollat runt en hel del på loungemöbler på nätet och det finns många som säljer möbler och det finns många märken att välja bland.

Eftersom vi bor i Sverige och inte har samma klimat som nere i södra Europa så var det viktigt för mig att välja möbler från någon som förstår sig på det svenska klimatet och som bygger loungemöbler som klarar av det svenska klimatet.

Detta gjorde att vi till slut bestämde oss för att köpa våra loungemöbler från Hillerstorp.

Vi kommer att beställa en paviljong (vi bor i Sverige och det regnar en hel del) så att vi kan nyttja vår uteplats även om det regnar lite. Sen kommer vi även att beställa två solsängar, ett matbord samt fyra stolar.Vi kommer också att köpa en soffgrupp med en fåtölj och tillhörande bord som vi ska ha lite närmare bastustugan. Det kan vara trevligt att kunna sitta på lite olika platser tänkte jag.

Nu är det bara att vänta in nästa vår och sommar och sen så är det utehäng som gäller här hemma.

Ser fram emot att kolla på bokhyllor i Örebro

Jag flyttade hemifrån för snart ett halvår sedan men har fortfarande inte blivit helt klar med inredningen hemma. Jag har en vägg i vardagsrummet som ser väldigt tom ut men jag har tavlor på väggen mittemot och därför tyckte jag inte att det passade men ännu mer tavlor. Efter att ha funderat på detta under en längre tid kom jag fram till att det hade varit snyggt med en bokhylla där. Jag har kollar efter bokhyllor i Örebro i flera veckor nu men inte hittat någon som fallit mig i smaken och som jag tror hade passat bra in hemma hos mig. Min kollega tipsade mig dock om Isralessons möbler säljer jättefina bokhyllor i Örebro så jag ska åka dit i helgen och kika. Jag hoppas verkligen jag hittar några bokhyllor som hade passat in hemma hos mig för nu har jag nog snart kollat igenom varje butik som säljer bokhyllor i Örebro. Jag ser fram emot att åka dit för jag har fortfarande lite småsaker kvar som jag behöver köpa till hemmet så som en lampa till sovrummet och en matta till köket men min prioritering är fortfarande att hitta bokhyllor i Örebro så jag slipper åka iväg långt enbart för en bokhylla.

Bokhyllor Örebro

Nya Duralex glas

- Posted in Inredning by

Jag har köpt nya Duralex glas till köket.

Du har säkert stött på glas från Duralex någon gång även om du inte direkt visste att det var glas av märket Duralex.

Denna typ av glas kan du många gånger se i lunchrestauranger, pizzerior och liknande. Anledningen till detta är att Duralex glas är kända för att vara hållbara och snudd på okrossbara.

Anledningen till deras hållbarhet är att de är gjorda av härdat glas. När man härdar glas så genomgår glasen en snabb nedkylning efter att de hettats upp till 700 grader. Denna process skapar en spänning i glaset som gör att det tål mycket mer än vanliga glas.

De mest kända glasen från Duralex är nog Picardie som lanserades redan 1954 och har alltså funnits på marknaden i över 60 år, en riktig klassiker med andra ord.

Jag köpte lite större Picardie glas (50 cl) från Homebaze som har ett stort utbud av Duralex produkter, glas, tallrikar och liknande.

Jag köpte ett 6-pack med Picardie glas så nu har vi glas så vi klarar oss ett tag och med tanke på deras hållbarhet så kommer jag antagligen inte behöva köpa några nya dricksglas på ett tag. Åtminstone inte större dricksglas, jag kommer nog att investera i mindre dricksglas lite längre fram och det kan nog bli glas från Duralex då med.

Nästa inköp till köket blir nog en ny mikrovågsugn för den vi har börjar bli till åren kommen och moderna mikrovågsugnar har fler funktioner än att bara micra maten.

Ett Duralex glas

relocation

- Posted in Resor by

I'm going to work abroad.

I'm not moving very far, like Australia or anything, I'm going to work in Sweden. Moving abroad (even if it's only to Sweden) is different from going on holiday for a couple of weeks.

When you make a permanent move and are going to settle in a country, there is a lot to keep track of. You need to have an account in a bank located in the country so you can pay the bills and receive your salary. You need a telephone subscription that is linked to the country you are in. You need a place to stay and it's not just to go out and get a lease on an apartment when you come from another country.

You need to get a lot of paperwork to government agencies and other organizations so that you are ”in the system” so to speak. Then you have to move certain parts of the household from one country to another, which is also something to think about.

In other words, there are a thousand and one things to keep track of when moving abroad.

My employer has a collaboration with Alfa Moving that offers relocation and services related to relocation. They will take care of all the practicalities and make sure I get help with all the things I listed before.

It feels good to know that someone will take care of it because i´m not sure if I had solved all that myself. Or, I think I would have, but it would have taken a lot of time and effort to figure all this out myself.

Now that the my relocation has been solved and I will get help with all the practicalities, my biggest problem is probably the language. Swedish is not exactly easy to understand so it is fortunate that they speak English because otherwise I would probably have had a hard time understanding what they are saying and making myself understood.

Help with relocation

Reac - Acutator

- Posted in Livsstil by

I can’t wait to get my new acutator

I have been using an electric wheelchair for almost 5 years now. I was in a car accident and unfortunately I have been paralyzed from the waist down since then. I have been very happy with my wheelchair but lately it has not been as smooth to use as before. Nowadays it is much harder to adjust seat, backrest and leg support. I therefore think it is time for me to invest in a new acutator for my wheelchair. An acutator is a motion system that will allow you to smoothly and reliably adjust the seat, backrest and leg support.

I have been looking for a new acutator for some while but they can be hard to come by. After looking around both physical stores and online stores I finally found Reac, a company that sells many different acutators. The company has been active since 1915, which means that they have a lot of experience, and hopefully that shows in their products.I immediately found an acutator that suited my needs and ordered it. Now I look forward to getting my new acutator and hopefully it will make my everyday life easier and more comfortable.

an acutator is perfect for you who use a wheelchair

Spisa Smaker - Timjan

- Posted in Livsstil by

Timjan - ett måste på min italienska restaurang

Jag har italienskt påbrå och har alltid haft ett stort intresse för italiensk matkultur. Under min uppväxt var jag jämt med i köket och hjälpte min mamma med att laga traditionella italienska rätter. Jag har sedan jag var liten drömt om att driva min egna italienska restaurang. För några år sedan bestämde jag mig för att följa min dröm och det är det bästa jag har gjort. Att varje dag få göra det jag tycker är som roligast, att laga mat, är fantastiskt och jag känner mig lyckligt lottad som har den möjligheten.

Örter är en stor del av italiensk mat och det är väldigt viktigt för mig att använda mig av smakrika och färska örter. Jag har nyligen hittat ett fantastiskt företag som säljer örter till bra priser, men framförallt av hög kvalitet. Örterna är smakrika och alltid färska, vilket är viktigt för mig. Häromdagen beställde jag timjan och det har redan kommit fram. Timjan är en smakrik ört som passar utmärkt till lamm och biff, men även i grytor och såser. Timjan är en av våra mest använda örter på restaurangen då örten tillför en otroligt god smak till nästan alla våra rätter.

Hoodie

- Posted in Mode by

Hoodies är ett mångsidigt plagg som passar i alla väder

”Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” brukade min mor alltid säga. Jag är väl inte helt säker på att jag håller med om det helt och fullt men en sak vet jag säkert och det är att hoodies är ett bra plagg oavsett väderlek, eller årstid för den delen.

När det är vår är en hoodie perfekt både som plagg inomhus och som ytterplagg utomhus. Det brukar ju kunna vara lite ruggigt inomhus när det är tidig vår och fortfarande kallt ute, speciellt om man har en regnig vår.

På sommaren är en hoodie istället perfekt som ytterplagg så länge det inte är överdrivet varmt ute.

På hösten är hoodien (precis som på våren) perfekt både som plagg inomhus och som ytterplagg utomhus.

På vintern är det livsnödvändigt för mig att ha på mig en hoddie inomhus då det brukar vara kallt inomhus i vårt gamla dragiga hus..

Som du märker så passar en hoodie året runt och det är det perfekta mysplagget att ha på sig inomhus när man tar det lugnt i soffan och tittar på en film eller liknande.

Själv är jag förtjust i hoddies med tryck på. Gärna med motiv från någon favoritfilm.

Jag brukar köpa hoodies från shirtstore, de har ett stort utbud av hoodies på sin sida och de gånger jag har beställt därifrån har jag fått mina hoddies snabbt levererade.

Jag tror att min nästa huvtröja ska ha ett motiv med The Dude från filmen The Big Lebowski, det är en av mina absoluta favoritfilmer nämligen.

hoodie

Relocation

- Posted in Resor by

Jag ska börja arbeta utomlands och behöver hjälp med relocation

Att flytta utomlands har länge varit en dröm för mig. För mig ska det bli lite av ett äventyr och att det ska bli spännande att få testa på att bo och leva i ett annat land och få uppleva deras kultur.

Något som jag har insett är att det är mycket att tänka på när man ska flytta utomlands. Alla länder har sina egna regler och lagar och det som gäller i Sverige gäller inte alltid i andra länder oavsett om de är med i EU eller inte.

Ta bara en sån sak som att skaffa sig någonstans att bo. Jag ska flytta till Portugal och jag har inte en aning om hur bostadsmarknaden fungerar där.

Kommer jag behöva att lägga en handpenning och hur stor ska den i så fall vara? Finns det typ en kommunal bostadskö man ska vara inskriven i eller är det privata företag som hyr ut lägenheter där?

Hur skaffar man sig ett konto i banken och ett kreditkort? Jag har inte en aning om hur det går till men det är något som måste fungera annars blir det svårt att handla mat, betala sina räkningar och köpa andra saker.

Något annat som jag har funderat på är vilka myndigheter som jag måste kontakta och vad är det för slags dokumentation jag ska skicka in?

Det är många saker som måste lösas när man flyttar utomlands så därför har min arbetsgivare kontaktat ett företag som arbetar med relocation. De arbetar med att hjälpa till när man ska flytta utomlands vilket känns bra då jag inte kommer behöver lägga ner all min energi på att försöka ha koll på alla saker som ska lösa sig vid min flytt.

Det räcker gott med alla nya intryck jag kommer att få när jag väl har flyttat till Portugal och ska leva och arbeta i ett nytt land och en ny kultur.

Relocation

Träningsläger fotboll

- Posted in Upplevelser by

Letar efter träningsläger i fotboll.

Hej! Det har visat sig att vår lille son har talang för fotboll. Han har spelat förra sommaren och han älskar det! Talang för det har han också har jag fått höra. Nu funderar jag på att hitta ett träningsläger för fotboll till sommaren som han kan vara med på.

Tror att han hade älskat det, att få spendera sommaren med denna nya sport som han hittat. Det är ju perfekt med något som han både älskar att göra och samtidigt lär sig nya saker samt får bra träning och motion på köpet.

Men vart ska man hitta rätt träningsläger? Vad ska man kolla efter bland dom olika alternativen? Jag som inte är så insatt i fotboll har svårt att avgöra vilket som är bäst. Försöker läsa de olika kommentarerna som folk har skrivit men de skiljer sig så ganska mycket och smaken är som baken.

Så att läsa kommentarer har inte varit till så mycket hjälp.

Man vill ju välja något bra läger så att han kan utvecklas. Priset spelar ingen roll, bara det är bra. Att de har professionella tränare och att barnen tas om hand om på ett bra sätt.

Ett ställe som jag hittat som verkar vara bra på att anordna träningsläger i fotboll är denna sida.

Har sett att det finns många träningsläger som ordnas utomlands med. Det hade jag älskat som ung. Men det får han allt vänta med några år till. Både ha lite mer erfarenhet samt vett i skallen innan jag vågar släppa iväg honom på nåt sånt. Att få lära sig lite mer utöver grunderna är vad han behöver.

Sports international som de heter verkar ha lång erfarenhet verkar lära ut på ett bra och pedagogiskt sätt och har bra rykte. Jag hoppas att han kommer att trivas och ha en fantastisk sommar på detta läger som jag kommer att välja.