Livsstil och mode

Min blogg om livsstil och mode

Ser fram emot att kolla på bokhyllor i Örebro

Jag flyttade hemifrån för snart ett halvår sedan men har fortfarande inte blivit helt klar med inredningen hemma. Jag har en vägg i vardagsrummet som ser väldigt tom ut men jag har tavlor på väggen mittemot och därför tyckte jag inte att det passade men ännu mer tavlor. Efter att ha funderat på detta under en längre tid kom jag fram till att det hade varit snyggt med en bokhylla där. Jag har kollar efter bokhyllor i Örebro i flera veckor nu men inte hittat någon som fallit mig i smaken och som jag tror hade passat bra in hemma hos mig. Min kollega tipsade mig dock om Isralessons möbler säljer jättefina bokhyllor i Örebro så jag ska åka dit i helgen och kika. Jag hoppas verkligen jag hittar några bokhyllor som hade passat in hemma hos mig för nu har jag nog snart kollat igenom varje butik som säljer bokhyllor i Örebro. Jag ser fram emot att åka dit för jag har fortfarande lite småsaker kvar som jag behöver köpa till hemmet så som en lampa till sovrummet och en matta till köket men min prioritering är fortfarande att hitta bokhyllor i Örebro så jag slipper åka iväg långt enbart för en bokhylla.

Bokhyllor Örebro

Nya Duralex glas

- Posted in Inredning by

Jag har köpt nya Duralex glas till köket.

Du har säkert stött på glas från Duralex någon gång även om du inte direkt visste att det var glas av märket Duralex.

Denna typ av glas kan du många gånger se i lunchrestauranger, pizzerior och liknande. Anledningen till detta är att Duralex glas är kända för att vara hållbara och snudd på okrossbara.

Anledningen till deras hållbarhet är att de är gjorda av härdat glas. När man härdar glas så genomgår glasen en snabb nedkylning efter att de hettats upp till 700 grader. Denna process skapar en spänning i glaset som gör att det tål mycket mer än vanliga glas.

De mest kända glasen från Duralex är nog Picardie som lanserades redan 1954 och har alltså funnits på marknaden i över 60 år, en riktig klassiker med andra ord.

Jag köpte lite större Picardie glas (50 cl) från Homebaze som har ett stort utbud av Duralex produkter, glas, tallrikar och liknande.

Jag köpte ett 6-pack med Picardie glas så nu har vi glas så vi klarar oss ett tag och med tanke på deras hållbarhet så kommer jag antagligen inte behöva köpa några nya dricksglas på ett tag. Åtminstone inte större dricksglas, jag kommer nog att investera i mindre dricksglas lite längre fram och det kan nog bli glas från Duralex då med.

Nästa inköp till köket blir nog en ny mikrovågsugn för den vi har börjar bli till åren kommen och moderna mikrovågsugnar har fler funktioner än att bara micra maten.

Ett Duralex glas