Livsstil och mode

Min blogg om livsstil och mode

Pool

- Posted in Livsstil by

Vi funderar på att bli med pool!

Vi har på senare tid börjat tänka oss att köpa en pool till trädgården. Dels för att det skulle göra en rejäl värdeökning för huset, samt dels nog väldigt trevligt att ha en pool och både jag och barnen skulle garanterat använda den ofta under sommaren.

En sak som dock är lite mindre kul är ju klart kostnaden för att köpa och installera en pool på tomten. Efter det tillkommer ju även uppvärmningen av poolen.

När det är högsommar ute och det är varmt dygnet runt är det ju ingen fara men i början av sommaren när det fortfarande är kallt på nätterna och morgonen så kostar det ju en del att hålla vattnen varmt i poolen. Det samma gäller väl även i slutet av sommaren när hösten närmar sig, det kan ju fortfarande vara relativt varmt på dagen om det är soligt men temperaturen sjunker ganska så mycket under natten.

Eftersom man vill nyttja poolen så mycket som det går under vår begränsade badsäsong här i Sverige så vill man ju att vattnet i poolen ska vara någorlunda varmt hela tiden menar jag.

Jag hittade en sida som heter pooltime.se som säljer pool och pooltillbehör som verkar bra. De har många olika typer av pooler och tillbehör. De hjälper även till med installationen av poolen om man vill (vilket jag tror att jag vill då jag inte är speciellt händig).

Jag ska fundera lite till på det här med att köpa en pool, men suget finns där helt klart.

Drömfångare på nätet

- Posted in Inredning by

Helt underbara drömfångare

Jag och min väninna Berit satt och pratade om sömn. Hon har sovit väldigt och har drömt dåliga drömmar den senaste tiden. Mina misstänkte direkt att det är för att hon köper sömnpiller från kina men hon säger att det inte är det. Min sömn har blivit mycket bättre sen jag fick en drömfångare av mitt gudbarn Sara. En drömfångare är ett magiskt föremål som fångar upp onda drömmar. Det kan man nästan se på själva designen på drömfångaren - Det är ju som ett spindelnät som suger upp alla dåliga drömmar och fångar den i nätet. I själva nätet brukar det oftast vara små stenar som hjälper till med att fånga onda drömmar och locka till sig det goda. Dessa stenar kallas lockstenar. Sedan så beror det ju lite på vart man placerar dessa stenar eller pärlor. Om de placerar i mitten så kommer drömfångaren inte ha samma magiska effekt. Därför är det viktigt att hitta rätt fångare för just dig. Drömfångare har också fjädrar som hänger, dessa fjädrar har övernaturliga funktioner och olika fjädrar har olika betydelser.

Jag tycker att det är så häftigt med dessa föremål, Oavsett om man tror på de eller inte så är det en fin tanke. Att man har ett föremål ovanför sängen som skyddar en under natten. Drömfångare härstammar från nordamerika där deras urbefolkning tillverkade desas för att skydda barnen, oftast mödrar. Sedan tycker jag de är jättefina att kolla på eftersom de har så vackra mönster och färger. Det finns flera olika varianter och alla är unika! Jag tycker Berit borde sluta ta piller från kina och införskaffa sig en drömfångare istället. Klicka här om ni vill komma till en sida med fina drömfångare.

Hyra möbler

- Posted in Livsstil by

Studera och hyra möbler

Jag ska äntligen börja studera i Göteborg. Jag har längtat och längtat efter detta och nu ska det äntligen bli av. Jag har kommit in på min drömutbildning och ska börja studera till hösten. Har letat som en tok efter en möblerad lägenhet som inte är för dyr för min budget och som inte ligger alltför långt bort från högskolan. Men så fick jag höra talas om en annan lösning som en kompis till mig hade tagit del av. Hon hyrde en omöblerad lägenhet och hyrde sen möblerna till den lägenheten istället, genom ett företag. Vilken bra idé tänkte jag. Då kunde jag ju faktiskt börja leta efter omöblerade lägenheter med. Det gav mig ett större urval. Då dröjde det inte så länge tills jag hittade en perfekt lägenhet.

När jag väl landat lägenheten hörde jag av mig till Furnlease. Inom en vecka hade jag alla möblerna på plats och jag behövde inte lyfta ett finger! Jag har hyrt både soffa, soffbord, säng, stolar och matbord genom dem. De bar upp allting direkt in i lägenheten och satte möblerna där jag villa ha dom. Så det var bara att använda dem direkt. Jag slapp åka till en massa möbelaffärer, kånka hem dem uppför alla trappor och sätta ihop möblerna.

Kan verkligen rekommendera denna smidiga lösning till andra som hade samma problem som mig. Är så glad över att jag hörde talas om denna lösningen genom min vän. Att hyra möblerna istället för att köpa dem är ju en jättesmart idé för alla som ska hyra en lägenhet eller bostad lite mer tillfälligt. Det är en sån grej man önskar att man själv kommit på. Jag studerar och bor i Stockholm, men hörde att de levererar till hela Sverige. Nu kan jag koncentrera mig på mina studier istället och det där lilla extra pillet i min nya lägenhet.