Livsstil och mode

Min blogg om livsstil och mode

Måleri i Karlskoga

- Posted in Inredning by

Behöver du hjälp med måleri i Karlskoga?

Att måla väggar och tak, att inte tala om lister, karmar och andra detaljer, är inte min grej. Jag är bra på annat och med det sagt så anlitade jag en målare i området där jag bor som jobbar med tapetsering och måleri i Karlskoga. Det är något visst med att ringa och boka denna hantverkare som utför sitt hantverk med yrkesglädje och stort engagemang.

Jag har öga för färg, form och design men att utföra själva jobbet får denna målare göra. Han har stilkänsla och fokus på precision och detaljerna som sätter helheten, När han är klar sätter jag rummets känsla i möbler, mattor och andra textilier och vackra ting som får sina rätta platser.

Inte minst är ljussättning en ytterst viktigt punkt. Man kan skapa känsla med rätt belysning och det var för många år sedan som jag via att mycket stort möbelvaruhus lärde mig att man ska ha minst 10 ljuspunkter i ett vardagsrum, till exempel. Det är verkligen så. Testa själv och se hur du livar upp detta rum som alla samlas i dagar som kvällar. Målade och tapetserade väggar påverkas av din ljussättning och får ett liv som är svår att beskriva men känslan, den är där. På dagarna faller skuggor fint på rum och bestäms av vädret därute och hur solens strålar (om de finns hahaha - regnar och mulet rätt ofta) letar sig in bland alla föremål och förvandlar färgskalan och tillför så mycket till den där känslan jag kan skriva mig varm om. På kvällar kan du styra ljuset och skuggor helt och hållet med belysning. Det är väldigt roligt och satisifying vill jag lova. Och snyggt blir det!

När man anlitar en målare som är expert på sitt område så är kommunikationen ack så viktig och då menar jag att man ska veta vad man vill och överföra det till denne expert. OM man nu inte har en aning om vad man vill, förutom att man vill "fräscha" till ett rum eller tre, så kan målaren ge tips och goda råd. De är varsamma om att berätta om rådande trender och även vad som skulle passa just ditt hem. De utgår mycket från husets karaktär och binder det på ett sympatiskt vis till de som bor där och matchar allt för en oslagbar helhet. Kanske är det det tidlösa klassiska som gäller hos er?

Vidare tänker målaren på behoven, hur utsatt rummet är (trafik i form av alla som skall vistas där) och hur tåligt det skall vara. Inte minst kollar de underlaget, för det är ju där allt börjar. Ett bra underlag, en bra grund, avgör hållbarheten och slutresultatet. Många väggar är inte splitternya släta omålade dukar. Många gamla villor och lägenheter och andra fastigheter är gamla med anrika historier och presenterar skeva linjer, knarriga golv och väggar och tak som mer eller mindre böljar lite här och var. Dessa skavanker kan upplevas karaktärfyllda med husets historien bokstavligen inbakad i väggarna fast nymålade kan de visa upp det på ett negativt vis OM man nu inte gör ett tema av det och VILL framhäva det. Exemplet är en gammal tegelvägg som är slammad som får sig en rejäl slick färg - ojämnheterna kan vara SÅ vackra. Med rätt belysning kan man framhäva dessa skavanker ännu mer. Ja, skavanker kan vara bedårade vackra. Kom ihåg det!

Nåväl, mycket att tänka på. Så var öppen när du samtalar med din målare och tapetserare. Välkomna inspiration och goda råd, var flexibel i ditt tänk och vips så kanske det blev helt olikt det du hade tänkt dig och vips så blev det alldeles, alldeles underbart!

Jag rekommenderar att anlita en expert när det gäller måleri i Karlskoga, det ska hålla i många år. Väl värt det oavsett om det är för er eller om det är vid fastighetsförsäljning. Värdet ökar, känslan ökar och glädjen är ett faktum.

experten inom måleri i Karlskoga

Flyttstädning i Jönköping

- Posted in Livsstil by

Söker ni flyttstädning i Jönköping?

Vi har äntligen hittat nya bostad. Jag och min kille flyttade ihop för sju månader sen, men känner att denna lägenheter funkar inte för oss. Vi behöver något som är större och mer välplanerad för att fungera för våra behov. Kan även vara kul med en lägenhet som vi kan möblera tillsammans och hitta gemensamma möbler till. Jag flyttade in till min killes lägenhet och stället känns mer som hans än vår. Ska bli kul att få sätta lite egen prägel på vår bostad.

Både jag och min kille arbetar mycket, så vi tvekade länge om vi skulle ha tid att flytta då det är ganska krävande. Man ska både packa ner och upp allt man äger. Men sen även flyttstäda, ha en flyttdag när man flyttar alla stora möbler mm samt göra iordning i den nya lägenheten.

Då fick jag ett jättebra förslag av en jobbarkompis. Han hade anlitat en städfirma för flyttstädning. Han sa att det var bland det bästa han gjort när det kommer till flytt. Så smidig flytten gick då man kunde koncentrera sig på annat istället. Flyttstädning är väldigt tidskrävande och för att inte tala om tråkigt!

Den städfirman han anlitade för flyttstädning finns här i Jönköping. Han var otroligt nöjd med dem. De hade varit noggranna, snabba och det var heller inte så dyrt. Hans före detta hyresvärd hade varit jättenöjd med städningen av lägenheten och sa till och med att det var den bästa flyttstädning han sett.

Även min kille tyckte att detta var en jättebra idé. Fick namnet på denna städfirman och kontaktade dem härom dagen. Fick ett bra intryck av dem på telefon och tror att denna lösningen av flyttstädning kommer att bli jättebra för oss.

Längtar tills vi ska flytta nu. Ska bli kul att möblera vår nya lägenhet och letar som en tok efter nya fina möbler till vår nya lägenhet. Skönt att ha flyttstädningen fixad med.

Handdukstorkar

- Posted in Inredning by

Handdukstorkar för hemmet spa- & badrum

Badrummet är vår lilla oas och relaxavdelning med mysig spakänsla. Efter en helrenovering blev den en mycket uppskattad del av hemmet. Hela designkonceptet togs fram med resten av vår nyrenoverade villa som underlag. Husets hjärta (köket) fick stor konkurrens med detta underbara badrum som ger det lugn man behöver, efter en stressig dag.

Alla inredningsdetaljer och smarta funktioner var på plats inklusive ett stilrent fristående badkar som man enkelt kan ta sig runt vilket verkligen förenklar när man som förälder till badande kids skall hjälpa till. Dessutom är det en lyxig känsla att karet står en bit ut i rummet. Vi skapade helheten med speglar (de skall vara runda enligt dagens trend), dold dimbar belysning, smarta förvaringslösningar, kakel och klinker, handtag, kranar och stilren wc-stol samt några sköna fåtöljer i att chilla.

När allt var klart skaffade vi vackra gröna växter, doftpinnar och handdukar, badhanddukar och badrockar med matchande badtofflor i mjukaste frotté. Dessa fick även fungera som färgklickar som höjde badrummets totala feel.

Fast något mer behövdes. För när allt relaxande var klart skapade blöta handdukar en tråkig syn. Vi hade krokar för dessa men det var inte snyggt, tyvärr. Dessutom förblev de rätt fuktiga ett bra tag i denna fuktiga miljö och även med bra ventilation så tog det tid för dem att torka.

Hur löste vi det? Vi skaffade en handdukstork [!

Vi kontaktade en mycket bra leverantör av bland annat handdukstorkar och i deras egenskap som experter på området hjälpte de oss till rätt handdukstork. Inte visste vi att där var rätt mycket att ta med i beaktning INNAN man köper en handdukstork. Man ska fundera på stil, form och design. Storlek och funktion är också viktiga punkter samt inte minst hur man skall driva den; vattendrift, eldrift eller kombidrift. Vi fick all hjälp vi behövde och det var så bra, för handdukstorken fungerar även som ett element och hjälper med själva klimatet i badrummet samtidigt som man får varma, goa TORRA handdukar på ett kick. Man ska bara komma ihåg att se till att där finns bra med utrymmet mellan handdukarna som man hänger upp så att luften kan cirkulera fritt - för det är den varma luften som handdukstorken skapar som faktiskt torkar handdukar, badlakan och badrockar (och annat som kanske behöver torkas spontant).

Själva installationen är viktig och det krävs en behörig installatör för att det skall bli rätt och säkert, oavsett om man driver handdukstorken med vatten eller el. Tillbehör krävs och hantverkare uppskattar verkligen att man har förberett allt och har rätt material för dem när de kommer för att installera och montera. Det sparar tid och tid, som vi vet, är pengar.

Leverantören hjälpte oss med allt och totala upplevelsen var kanon. Vårt underbara badrum är nu helt komplett och lyxkänslan total. Vi rekommenderar verkligen en handdukstork - snyggt och funktionellt för hela familjen.

många handdukstorkar att spana in

Stödstrumpor herr

- Posted in Mode by

Sköna stödstrumpor till herr

Mina ben har de senaste veckorna börjat kännas så trötta och svullna. Vet inte riktigt vad som hänt med dem. Jag jobbar på kontor och det blir en hel del stillasittande. Var hos min vårdcentral och de sa att jag förmodligen sitter för mycket i mitt arbete. Blodet i benen cirkulerar då sämre.

Dom rekommenderade att jag skulle köpa stödstrumpor. Att jag skulle testa med det först för att se om det hjälper. Samma dag sökte jag runt på nätet efter just stödstrumpor till herr. Kom till en sida som jag tyckte hade ett bra och prisvärt sortiment. Det fanns mycket att välja mellan och det fanns även något som hette bambu stödstrumpor. Dessa bambu stödstrumpor hade många bra och positiva egenskaper.

Jag beställde några herr stödstrumpor med även ett par av bambu. När jag fick hem dem blev jag väldigt positivt överraskad över kvalitén på dessa stödstrumpor. De satt väldigt skönt och bekvämt på fötterna samt benen. Dagen efter hade jag på dem på jobbet. Var rädd för att det skulle kännas obekvämt med byxor och dessa strumpor. Men det var det inte, tvärtom. Mina ben kändes lättare på något sätt.

Efter att jag använt stödstrumporna i en vecka kunde jag känna stor skillnad. Jag hade inga problem med trötta och svullna ben längre. Var väldigt lättad över att det var så lätt att lösa och att det inte var något värre än så. Man kan lätt börja inbilla sig saker. Men jag börjar komma upp i åldern och jag antar att blodcirkulationen i benen inte är vad det brukade vara.

Kan starkt rekommendera stödstrumpor till andra som har liknande symptom. Man kan alltid testa och se om det hjälper. Finns så otroligt många olika stödstrumpor med olika tryck mm. Så det gäller att hitta en stödstrumpa som fungerar för en, som känns bekväm. Affären online som jag beställde från hade en massa olika stödstrumpor att välja mellan.

Hotell Södermalm

- Posted in Upplevelser by

Södermalms mysigaste hotell

Det är inte ofta som jag skriver blogginlägg om upplevelser eller utflykter. Men jag måste bara dela med mig av en fantastisk hotellupplevelse på ett supermysigt hotell på södermalm. Jag bor själv i utkanten av stockholm, nacka för att vara mer exakt. Men varje gång jag är inne i södermalm besöker jag långholmen hotell för att äta lunch. Maten är i första klass och jag ibland får jag känsla och tar ett glas vin till. Detta hotell på södermalm har ett fint utbud av både dryck och råvaror.

Långholmens hotell på södermalm är ett unikt boende eftersom hotellet är omgjort från det gamla fängelset, vilket jag anser vara något helt ensamt i sitt slag. Rummen är gamla celler, så det är stora utrymmen och högt i tak. Sedan är utsikten oslagbar över vackra långholmen. Man blir kär i sin egna hemstad på nytt när man är där. Det är bokstavligen ett fängslande boende (no pun intended)

Eftersom att jag jobbar på södermalm så är det perfekt då hotellet är nära till allt på södermalm. Jag älskar detta hotell på södermalm så mycket, så att jag ska ha min bröllopsnatt där. Min man och jag vill boka kärleksnästet och spendera en romantisk natt på detta hotell i södermalm. Innan vi älskar ska vi också äta en jättegod middag och kanske till och med efterrätt till, bara han och jag. Vi vill helst hålla det så lite som möjligt då vi inte gillar människor eller familj. Min favoriträtt hos långholmen är nog deras panerade fisk med potatis, sån där vit sås, ärtor och potatis. Självklart med lite citron till.

Detta är lite av mina upplevelser på långolmens hotell i södermalm och jag hoppas att det var kul att läsa, Nu ska dra mig vidare till ett mycket viktigt möte. Hörs senare bloggen. xo xo enter image description here

Soffor Örebro

- Posted in Inredning by

Örebros finaste soffor

Nu är det dags igen. Hösten är här och nu är det hög tid att köpa nya soffa. Jag söker efter en butik som säljer soffor i Örebro, anledning till varför jag inte vill åka och köpa en soffa utanför örebro är för att jag inte vill köra så långt med tanke på hur stor en soffa är. Jag har hittat en butik i Örebro som säljer soffor. De har flera olika typer av modeller för soffor. Både stilar och storlekar vilket passar mig för jag vill köpa en stor och liten soffa. När vi kom in till israelssons möbler så fick vi intrycket av att det är en stor butik med mycket att välja på, både sängar, bokhyllor, fåtöljer, soffor och ja, alla möbler du kan tänka dig.

Vi testade flera olika soffor och wow, deras soffor hade så hög kvalité och man kunde känna att dess soffor kommer hålla i många decennier framåt. Det är precis det jag söker efter eftersom det är hållbart, både för miljön och plånboken. Jag valde en stor grön soffa till vardagsrummet med guldiga ben och stora kuddar. Det är precis en sådan jag söker för de flera soffor kan man till exempel inte bädda upp om man har en kompis över. Så denna soffa är väldigt skön att sova i. Den andra soffan jag valde är nästan en fåtölj liknande soffa. Den matchar den gröna soffan jag köpte men denna tänkte jag ha i sovrummet. Om du söker stilrena soffor i örebro så rekommenderar jag israelssons möbler. Servicen var top notch och det finns definitivt en soffa till ditt hem och behov.

Stilren soffa till mitt hem