Livsstil och mode

Min blogg om livsstil och mode

relocation

- Posted in Resor by

I'm going to work abroad.

I'm not moving very far, like Australia or anything, I'm going to work in Sweden. Moving abroad (even if it's only to Sweden) is different from going on holiday for a couple of weeks.

When you make a permanent move and are going to settle in a country, there is a lot to keep track of. You need to have an account in a bank located in the country so you can pay the bills and receive your salary. You need a telephone subscription that is linked to the country you are in. You need a place to stay and it's not just to go out and get a lease on an apartment when you come from another country.

You need to get a lot of paperwork to government agencies and other organizations so that you are ”in the system” so to speak. Then you have to move certain parts of the household from one country to another, which is also something to think about.

In other words, there are a thousand and one things to keep track of when moving abroad.

My employer has a collaboration with Alfa Moving that offers relocation and services related to relocation. They will take care of all the practicalities and make sure I get help with all the things I listed before.

It feels good to know that someone will take care of it because i´m not sure if I had solved all that myself. Or, I think I would have, but it would have taken a lot of time and effort to figure all this out myself.

Now that the my relocation has been solved and I will get help with all the practicalities, my biggest problem is probably the language. Swedish is not exactly easy to understand so it is fortunate that they speak English because otherwise I would probably have had a hard time understanding what they are saying and making myself understood.

Help with relocation

Reac - Acutator

- Posted in Livsstil by

I can’t wait to get my new acutator

I have been using an electric wheelchair for almost 5 years now. I was in a car accident and unfortunately I have been paralyzed from the waist down since then. I have been very happy with my wheelchair but lately it has not been as smooth to use as before. Nowadays it is much harder to adjust seat, backrest and leg support. I therefore think it is time for me to invest in a new acutator for my wheelchair. An acutator is a motion system that will allow you to smoothly and reliably adjust the seat, backrest and leg support.

I have been looking for a new acutator for some while but they can be hard to come by. After looking around both physical stores and online stores I finally found Reac, a company that sells many different acutators. The company has been active since 1915, which means that they have a lot of experience, and hopefully that shows in their products.I immediately found an acutator that suited my needs and ordered it. Now I look forward to getting my new acutator and hopefully it will make my everyday life easier and more comfortable.

an acutator is perfect for you who use a wheelchair

Spisa Smaker - Timjan

- Posted in Livsstil by

Timjan - ett måste på min italienska restaurang

Jag har italienskt påbrå och har alltid haft ett stort intresse för italiensk matkultur. Under min uppväxt var jag jämt med i köket och hjälpte min mamma med att laga traditionella italienska rätter. Jag har sedan jag var liten drömt om att driva min egna italienska restaurang. För några år sedan bestämde jag mig för att följa min dröm och det är det bästa jag har gjort. Att varje dag få göra det jag tycker är som roligast, att laga mat, är fantastiskt och jag känner mig lyckligt lottad som har den möjligheten.

Örter är en stor del av italiensk mat och det är väldigt viktigt för mig att använda mig av smakrika och färska örter. Jag har nyligen hittat ett fantastiskt företag som säljer örter till bra priser, men framförallt av hög kvalitet. Örterna är smakrika och alltid färska, vilket är viktigt för mig. Häromdagen beställde jag timjan och det har redan kommit fram. Timjan är en smakrik ört som passar utmärkt till lamm och biff, men även i grytor och såser. Timjan är en av våra mest använda örter på restaurangen då örten tillför en otroligt god smak till nästan alla våra rätter.

Hoodie

- Posted in Mode by

Hoodies är ett mångsidigt plagg som passar i alla väder

”Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” brukade min mor alltid säga. Jag är väl inte helt säker på att jag håller med om det helt och fullt men en sak vet jag säkert och det är att hoodies är ett bra plagg oavsett väderlek, eller årstid för den delen.

När det är vår är en hoodie perfekt både som plagg inomhus och som ytterplagg utomhus. Det brukar ju kunna vara lite ruggigt inomhus när det är tidig vår och fortfarande kallt ute, speciellt om man har en regnig vår.

På sommaren är en hoodie istället perfekt som ytterplagg så länge det inte är överdrivet varmt ute.

På hösten är hoodien (precis som på våren) perfekt både som plagg inomhus och som ytterplagg utomhus.

På vintern är det livsnödvändigt för mig att ha på mig en hoddie inomhus då det brukar vara kallt inomhus i vårt gamla dragiga hus..

Som du märker så passar en hoodie året runt och det är det perfekta mysplagget att ha på sig inomhus när man tar det lugnt i soffan och tittar på en film eller liknande.

Själv är jag förtjust i hoddies med tryck på. Gärna med motiv från någon favoritfilm.

Jag brukar köpa hoodies från shirtstore, de har ett stort utbud av hoodies på sin sida och de gånger jag har beställt därifrån har jag fått mina hoddies snabbt levererade.

Jag tror att min nästa huvtröja ska ha ett motiv med The Dude från filmen The Big Lebowski, det är en av mina absoluta favoritfilmer nämligen.

hoodie

Relocation

- Posted in Resor by

Jag ska börja arbeta utomlands och behöver hjälp med relocation

Att flytta utomlands har länge varit en dröm för mig. För mig ska det bli lite av ett äventyr och att det ska bli spännande att få testa på att bo och leva i ett annat land och få uppleva deras kultur.

Något som jag har insett är att det är mycket att tänka på när man ska flytta utomlands. Alla länder har sina egna regler och lagar och det som gäller i Sverige gäller inte alltid i andra länder oavsett om de är med i EU eller inte.

Ta bara en sån sak som att skaffa sig någonstans att bo. Jag ska flytta till Portugal och jag har inte en aning om hur bostadsmarknaden fungerar där.

Kommer jag behöva att lägga en handpenning och hur stor ska den i så fall vara? Finns det typ en kommunal bostadskö man ska vara inskriven i eller är det privata företag som hyr ut lägenheter där?

Hur skaffar man sig ett konto i banken och ett kreditkort? Jag har inte en aning om hur det går till men det är något som måste fungera annars blir det svårt att handla mat, betala sina räkningar och köpa andra saker.

Något annat som jag har funderat på är vilka myndigheter som jag måste kontakta och vad är det för slags dokumentation jag ska skicka in?

Det är många saker som måste lösas när man flyttar utomlands så därför har min arbetsgivare kontaktat ett företag som arbetar med relocation. De arbetar med att hjälpa till när man ska flytta utomlands vilket känns bra då jag inte kommer behöver lägga ner all min energi på att försöka ha koll på alla saker som ska lösa sig vid min flytt.

Det räcker gott med alla nya intryck jag kommer att få när jag väl har flyttat till Portugal och ska leva och arbeta i ett nytt land och en ny kultur.

Relocation